Hans de echte Bakker

In ochtendgloren wordt ons brood geboren

Ambachtelijk brood
Verse croissants in Groesbeek en Beek
Alles vers bereid in onze bakkerij
Gildekorn, Tarwe, Speltproducten, Desem en Bunderbrood
Ambacht en vakmanschap
Ambachtelijk brood
Kwalitatief hoogwaardige grondstoffen
Taarten en vlaaien in Groesbeek en Beek
Ambachtelijke schnitt
Medewerkers van onze Echte bakkerij

De kracht van de nacht

Het is diep in de nacht en wanneer iedereen nog ligt te slapen beginnen wij bij Hans De Echte Bakker, onder het genot van koffie, met onze werkzaamheden.

Het afwegen van grondstoffen is een secuur werk en iedere bakker volgt zijn eigen receptuur, ook wij. Zo geven we onze eigen signatuur aan de dagelijkse vers bereide producten. Iedere dag de vertrouwde smaak van onze broodproducten.

Belangrijk voor het rijsproces is gist of desem. Beide zorgen voor een karakteristieke smaak, geur en structuur. Wij maken gebruik van die rijsmiddelen in het te onderscheiden specifieke assortiment.

Eventueel worden hulpgrondstoffen of vullingen aan toegevoegd. Maar met alleen de basisgrondstoffen; bloem, water, zout en desem bakken wij een heerlijk en eerlijk desembrood.

Behalve de juiste hoeveelheden is ook de temperatuur van het deeg een belangrijke graadmeter tijdens het broodbakproces. Dit regelen wij door de watertemperatuur naar behoefte aan te passen. 

Uiteraard is handmatig kneden niet meer van deze tijd. Daarvoor gebruiken wij kneedmachines waarmee wij de grondstoffen goed kunnen mengen en vervolgens een mooi deeg kneden dat goed op temperatuur is. 

Ieder deeg is anders, daarom vereist ieder deeg ook een verschillende meng- en kneedtijd. Dit kunnen we zeer precies instellen met onze kneedmachines. 

Eenmaal gekneed verwerken wij het deeg op verschillende manieren, grote hoeveelheden voor busbrood meten we machinaal af en bollen het machinaal op alvorens het een voorrijs krijgt.

Brood in de ovenKleinere degen wegen we handmatig af en maken er een bol of puntvorm van. Daarna geven we het de tijd om te rijzen waardoor er aroma’s vrij komen en het deeg zijn authentieke smaak ontwikkelt. Vervolgens verwerken we het tot het gewenste model en geven het een narijs, hierdoor ontwikkelt het deeg nog meer smaak die, nadat het brood gebakken is, uitermate tot zijn recht komt.

Copyright © 2015 - 2024 - Hans de Echte Bakker
Design & Realisatie: Wiwi Websolutions