Hans de echte Bakker

De kracht van het ambacht

Ambachtelijk brood
Verse croissants in Groesbeek en Beek
Alles vers bereid in onze bakkerij
Gildekorn, Tarwe, Speltproducten, Desem en Bunderbrood
Ambacht en vakmanschap
Ambachtelijk brood
Kwalitatief hoogwaardige grondstoffen
Taarten en vlaaien in Groesbeek en Beek
Ambachtelijke schnitt
Medewerkers van onze Echte bakkerij

Ambacht en vakmanschap

Er is veel veranderd in het bakkersvak de afgelopen jaren, maar de ambachtelijke manier van werken niet. Net zoals vroeger bakken onze bakkers nog steeds elke nacht vers brood en banket, met het vakmanschap dat nodig is om dit goed te kunnen doen.

Wij werken met kwalitatief hoogwaardige grondstoffen die op ambachtelijke wijze verwerkt worden. Dat betekent dat de degen de tijd krijgen om te rijzen. Onze visie is: een gerezen brood is een geprezen brood! Door deze langere rijstijd ontwikkelt het deeg zich beter en kunnen meer smaakstoffen ontstaan. Dat resulteert weer in broden met een optimale smaak.

Ook zijn we desem gaan gebruiken om de gist te vervangen. Desem is een heel oud procedé; het is de natuurlijke gisting van water en bloem. Als je dat mengsel genoeg tijd geeft is het een mooi en natuurlijk ingrediënt om brood te laten rijzen. We voeden ons eigen gekweekt desem telkens met water en meel zodat we deze cultuur kunnen blijven gebruiken. Puur natuur!

Vol passie en toewijding zijn we steeds op zoek naar verassende smaken en nieuwe producten. Naast desem hebben we een groot assortiment speltproducten ontwikkeld. Spelt is een oertarweras, dat wil zeggen dat het ras door de eeuwen heen niet gemodificeerd (langzaam veranderd) is. Speltkorrels worden omsloten door een dop waardoor de voedingsstoffen in de korrel goed beschermd worden. Spelt bevat hoge kwaliteit gluten waardoor er eenvoudig mooie broden van gebakken kunnen worden. In onze winkels vindt u bijvoorbeeld Spelt brood, -eierkoeken, -crackers en –beschuit.

Ook duurzaamheid staat hoog in ons vaandel. We laten nu voor het eerst een graanveld inzaaien in Groesbeek waarvan de opbrengst alleen gemalen wordt voor onze bakkerij. Zo hoeven de grondstoffen niet door half Europa gereden te worden en blijven we dicht bij huis.

Waar wij voor staan is het bakken en aanbieden van eerlijke bakkersproducten van de beste kwaliteit. Om dit te checken luisteren we natuurlijk naar onze klanten en daarnaast laten we onze producten keuren. Zo kunnen we onszelf blijven verbeteren.

Dat we daarin goed slagen blijkt uit onze bekroonde producten van afgelopen jaren bij de keuringen. Hans De Echte Bakker, de plaats waar de beste ingrediënten, vakmanschap en passie voor het bakkersvak samen komen!

Copyright © 2015 - 2024 - Hans de Echte Bakker
Design & Realisatie: Wiwi Websolutions